O nama

Udruženje »Joga za savremenog čoveka« je dobrovoljno, nevladino, neprofitno i humanitarno udruženje, osnovano radi ostvarivanja humanitarnih ciljeva u oblasti teorije i prakse joge.    

Ciljevi Udruženja su:

  • izučavanje, primena i podučavanje joge u cilju razvoja fizičkog, mentalnog, društvenog i duhovnog zdravlja,
  • razvoj tolerancije između različitih rasa, kultura, nacija i religija,
  • negovanje ljudskih vrednosti u društvu,
  • zaštita i promocija životne sredine i prava životinja,
  • proučavanje, podučavanje i unapređenje nauke, filozofije i prakse joge. 


Mi vežbamo i podučavamo jogu sa ljubavlju                            

Osnivači Udruženja su višegodišnji vežbači joge koji su se lično uverili u njenu delotvornost i dobrobiti. Inspirisani pozitivnim iskustvima, okupili su se oko zajedničke ideje da promocijom i  podučavanjem joge omoguće i drugim ljudima da steknu korist od njene primene.

 

INSTRUKTORI 

TIBOR TOT, sertifikovani instruktor joge 

Svoje joga i duhovno putovanje započinje pre više od 30 godina u okviru Sistema „Yoga in daily life“ kod poznatih učitelja Svami Mahešvaranande i Slobodana Milićevića Ćićija. Kasnije, proučava i druge sisteme i škole joge i stiče bogato iskustvo u različitim putevima joge (Karma, Bhakti, Radža i Gjana joga); kao i stilovima i pravcima (Hatha,Kriya, Mantra, Kundalini, Nada, Svara i dr).

Jogu podučava više od 20 godina i vodi grupne i individualne časove joge i meditacije.
Sa strašću i posvećenošću pristupa izučavanju i podučavanju joge i zahvalan je svakoj osobi i iskustvu koje je stekao na svom putu ličnog usavršavanja. 

...............................................................................................................................................................  

IVANA BAKOČEVIĆ, sertifikovana instruktorka joge  

Kontinuirano je počela da vežba jogu od 2006. godine u udruženju ,,Joga u svakodnevnom životu“ u Novom Sadu, od programa Joga za kičmu do napredne Hatha joge. Od 2014. godine produbljuje učenje na časovima napredne joge, filozofije joge i meditacije u udruženju ,,Joga za savremenog čoveka“ kod instruktora Tibora Tota.

Sa željom da svoju posvećenost i ljubav prema jogi prenosi drugima, 2019. godine završava osnovnu obuku za instruktore joge (120h) na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu. Pohađa razne specijalističke online obuke pri Yoga International akademiji, posebno za medicinsko-terapeutske pristupe u jogi, kao i prenatalnu jogu. Usavršavanje i dalju edukaciju nastavlja 2021. godine u školi za joga učitelje Holističke akademije Maya u Beogradu, gde stiče zvanje sertifikovanog joga instruktora (300 h) u skladu sa standardima European Yoga Federation (EYF) i World Movement for Yoga and Ayurveda, kao i AYUSH (Indijskog ministarstva za jogu, ajurvedu i ostale tradicionalne metode).

Dalje školovanje za joga učitelja (600 h) nastavila je na istoj joga akademiji, pod mentorstvom yogacharya Jadranka Mikleca, u pravcu terapijske joge sa primenom ajurvede. Podučavanje smatra najboljim načinom i motivom za dalje izučavanje joge, koja je i put duhovnog razvoja. Na časovima neguje terapeutski pristup baziran na principima i tehnikama klasične joge zasnovane na vedskom učenju, integrišući i druga holistička znanja i veštine.  

................................................................................................................................................................ 

JOVANA KOSIJER, sertifikovana instruktorka joge

Počela da se bavi jogom 2016. godine vežbajući kod instruktora Tibora Tota, u udruženju "Joga za savremenog čoveka". Kurs za operativnog trenera fitnes joge završila pod vođstvom profesora Milana Cvetkovića na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu, kao i obuku za Yin joga trenera pod vođstvom učitelja Andrije Bosanac-Schroetter.  

.................................................................................................................................................................