O nama

Udruženje »Joga za savremenog čoveka« je dobrovoljno, nevladino, neprofitno i humanitarno udruženje, osnovano radi ostvarivanja humanitarnih ciljeva u oblasti teorije i prakse joge.    

Ciljevi Udruženja su:

  • izučavanje, primena i podučavanje joge u cilju razvoja fizičkog, mentalnog, društvenog i duhovnog zdravlja,
  • razvoj tolerancije između različitih rasa, kultura, nacija i religija,
  • negovanje ljudskih vrednosti u društvu,
  • zaštita i promocija životne sredine i prava životinja,
  • proučavanje, podučavanje i unapređenje nauke, filozofije i prakse joge. 


Mi vežbamo i podučavamo jogu sa ljubavlju                            

Osnivači Udruženja su višegodišnji vežbači joge koji su se lično uverili u njenu delotvornost i dobrobiti. Inspirisani pozitivnim iskustvima, okupili su se oko zajedničke ideje da promocijom i  podučavanjem joge omoguće i drugim ljudima da steknu korist od njene primene.

 

INSTRUKTORI 

 

TIBOR TOT, sertifikovani instruktor joge 

Jogom se bavi od 1992. godine. Obuku za joga instruktora završava 2002. godine i od tada redovno vodi časove joge. Član je Saveza joga udruženja Srbije u okviru koga sprovodi osposobljavanje budućih instruktora joge. Vodi kurseve klasične joge i meditacije. 

 

MILICA BABOVIĆ, sertifikovana instruktorka Hatha joge, evropske joga alijanse

Započela je svoj put bavljenja jogom 2010. godine, vežbajući i učeći kod poznatih instruktora hatha joge, Amile Lukić i Zorana Zrnića.
Zvanje i sertifikat joga instruktora stiče 2015. godine u školi joge "Vidya Yoga" učitelja Dragana Lončara u Beogradu i na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu. 

 

ALEKSANDRA SPALEVIĆ, sertifikovana instruktorka joge 

Aleksandra Spalević se bavi jogom još iz tinejdžerskih dana. Počelo je to iz knjiga Jasmine Puljo, Andre VanLizbeta i Salvaradžan Jesudijana. Kasnije se pridružila grupnom vežbanju amaterskih joga društava u Novom Sadu. 
U Njujorku je godinama bila aktivan član nekoliko poznatih škola joge gde je stekla i brojne sertifikate: 200h TT PureYoga Vinyasa yoge, 300h TT Pure Yoga Ashtanga yoge, 200h TT Savitri Yoga Shall Hatha Yoga, TT Pure Yoga Restorative Yoga, KRI TT Kundalini Yoga, kao i mentorstvo kod priznatog yogija Yogi Charu, i Tantra Yogu i Meditaciju kod dr Jonn Mumford (Swami Amandakapila Saraswatti iz Bihar School of Yoga).   
Predavala je jogu u priznatim školama joge u Njujorku: Pure Yoga, Earth Yoga, New York Yoga, Bija Yoga i volontirala u Metropolitan bolnici NY.

 

IVANA BAKOČEVIĆ, sertifikovana instruktorka joge  

Kontinuirano se bavi jogom od 2006. godine kod prof. dr Dragana Petrovića, zatim nastavlja u udruženju ,,Joga u svakodnevnom životu“ u Novom Sadu, od programa Joga za kičmu do napredne hatha joge.  Od 2014. godine produbljuje učenje na časovima napredne joge, filozofije joge i meditacije u udruženju ,,Joga za savremenog čoveka“ kod instruktora Tibora Tota. Posvećenost i ljubav prema jogi sa voljom i željom da je prenosi drugima, sertifikuje 2019. godine obukom za instruktore joge na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu. Podučavanje smatra najboljim načinom sopstvenog učenja i usavršavanja u jogi, ali i stalnog duhovnog/evolutivnog razvoja. Na časovima neguje terapeutski pristup baziran na principima i tehnikama klasične joge, integrišući i druga holistička znanja i veštine.