Kursevi

Klasična joga

Ovaj program sadrži klasične metode i tehnike joge koje se primenjuju hiljadama godina unazad. Praktikuju se vežbe opuštanja, jačanja, gipkosti, izdržljivosti, ravnoteže, koordinacije, preciznosti, pročišćenja, uravnoteženja, buđenja i usmeravanja energije i dr. 

Namenjen je svim punoletnim osobama koje žele aktivno da rade na pospešenju svojih sposobnosti, bez obzira na psiho-fizičku kondiciju. 

Program je podeljen na početni i napredni nivo.


Vinyasa joga

Dinamičko vežbanje vinyasa joge bazirano je na usklađenom ritmu disanja sa pokretima tela. Uz pokrete se mogu uključiti i pranayame (različite tehnike disanja), ponavljanje mantri i meditacija. 

Ovakvo vežbanje  omogućava fluidnost i fleksibilnost pokreta  ipospešuje sabranost uma. Takođe, jača mišiće, produbljuje disanje i pomaže nervnom sistemu da prebrodi energetske blokade u mišićima. Blago masira unutrašnje organe i povoljno utiče na rad srca. Pomaže u uspostavljanju balansa između leve i desne polovine organizma (ida i pingala) i na njegovo uzemljenje.

Časovi su prilagođeni za sve nivoe praktikovanja joge sa dodatnim iskustvom svesnosti dinamike pokreta. 


Joga za parove - partnerska joga

Namenjena svima koji žele da rade na sebi i na svom odnosu neverbalnim dijalogom. Uz pomoć joga asana (položaja) povezujemo se sa svojim srcem i uživamo u lepoti davanja i primanja ljubavi.

Ovaj zabavan način vežbanja može se praktikovati sa prijateljem,
sestrom, kolegom ili ljubavnim partnerom..., jer poboljšava međusobnu
komunikaciju, produbljuje intimnost i jača uzajamno poverenje. Isto tako, može da bude način za unošenje veće vitalnosti u vašu vezu.

Joga za parove je pogodna za sve, bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju joge.

Disanje i meditacija

Akcenat je na tehnikama disanja i početnim nivoima prakse meditacije. Namenjena je svima, bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju joge.


Meditacija

Program je usmeren na ovladavanje sa osam koraka Radža joge. Praktikuju se složenije tehnike poput mudri, bandi, krija, pranajama, koncentracije, meditacije i dr. Program sadrži, pored klasičnih i tradicionalnih, i savremene meditativne tehnike.

Namenjen je vežbačima joge koji su prošli osnovnu obuku i onima koji već praktikuju neki vid meditacije.


Dinamična joga

Program sa akcentom na fizički aspekt joga prakse - razvijanje snage, izdržljivosti, kondicije i fleksibilnosti. Uključuje i tehnike disanja i relaksacije.

Dinamičan stil postiže se povezivanjem položaja u kraće ili duže, fizički manje ili više zahtevne kreativne sekvence. Usmerenost na povezivanje daha sa pokretom, kao i tehniku i preciznost pokreta, pomažu umu da se umiri i fokusira.


Relax / Joga za opuštanje

Relax joga je osmišljena da pomogne u opuštanju, regeneraciji i uspostavljanju ravnoteže. Tempo vežbanja je sporiji, sa dosta umerenog istezanja i dužim zadržavanjima položaja, uz harmoniju daha i pokreta. Blagotvoran uticaj je naročito izražen na psiho-mentalni aspekt bića. Prethodno iskustvo nije potrebno. 

Kundalini joga

Kundalini energija je kosmička energija koja leži u svakom ljudskom biću. Kundalini joga aktivira taj ogromni i retko korišćeni stvaralački potencijal duhovnog razvoja.

Kundalini joga je raznovrsna, obuhvata oko 8.000 krija (serija vežbi) i meditacija za prevazlaženje ograničenja uma i životnih nedaća (na primer: za imunitet, za kičmu, za izbacivanje besa, za oslobađanje od zavisnosti, za pojedine organe u telu, za čakre, za prosperitet, duhovni razvoj...), što učitelju omogućava da svaki čas prilagodi učenicima, njihovim potrebama i ciljevima.

Čas kundalini joge počinje i završava se mantrom. Posle vežbe disanja i zagrevanja izvodi se izabrana krija (uvek drugačiji, nekada jednostavan a nekada zahtevan niz vežbi, usklađen s potrebama vežbača), opuštanje i meditacija.

Kundalini joga namenjena je svima ( u granicama individualnih mogućnosti). 


Časovi joge na engleskom

Naše udruženje organizuje časove joge na engleskom jeziku za pojedince ili grupe. 
Termini i sadržaj časova se dogovaraju sa instruktorom i prilagođavaju individualnim potrebama.
Časovi se realizuju u našem prostoru (za pravna lica je moguće i u njihovom prostoru).
Nudimo različite programe poput: Joga za zaposlene, Joga za sportiste, Joga za starije, Hatha joga, Vinyasa joga, Restorativna joga, Kundalini joga, Aštanga joga, Anti-stres/Relax joga, Meditacija i dr.